Copyright © 2010 by "DEKO"  ·  E-Mail: makedonskirubin@gmail.com
НАКИТ ВО ЗЛАТО
        Селектираните висококвалитетни примероци се вградуваат во злато. Најчесто според идејата на клиентот, со одредени инструкции околу големината формата или цената.
Сите примероци се уникатни, за кои златото се изработува рачно, со техника - ковање. На тој начин се гарантира сигурност и стбилност. Дотолку повеќе што  Македонскиот Рубин најчесто се подарува за јубилејни настани.
          Посебен куриозитет е вградувањето во златен филигран, мајсторија за која се смета дека веќе ја нема во јувелирскиот сектор на пазарот. Врв на прецизната рака, трпението и внатрешниот мир на македонскиот јувелирски уметник.

Рачно изработеното злато во Македонија е привлечно за странските посетители, заради поволната цена на работната рака, значително пониска од цените во ЕУ.


Прстен - злато 14к
15.200 ден
ДУО - ТРИО злато 14к
примероци за колекција
Прстен во ковано злато 14к
14.000 ден
Прстен - злато 14к
15.200 ден
MK RB na MArija na Izi
ЗЛАТО 14 к    Ау 003
МАКЕДОНСКИ РУБИН - Крст, злато 14к 12.000 ден
ПРСТЕН во злато 14 к  12.200 ден
Прстен во ковано злато 14 к  14.000 ден
ДУО - ТРИО злато 14 к   примероци за колекција
Прстен - злато 14 к   12.200 ден
Злато 14 к
тежина на Рубинот 13 карати
Приврзок со
3 Македонски Рубини
бело злато 14 к
Препознатливиот дизајн на крст во злато 14 к  
12.000 ден
2002 - 2012
ДЕСЕТ ГОДИНИ ЗАЕДНО
МАКЕДОНСКИОТ РУБИН
вграден во рачно изработено злато прераснува во симбол на префинетото чувство за вредностите на нашата земја