ДЕКО
е малата продавничка за ПРИРОДНИ КРИСТАЛИ, МИНЕРАЛИ и СКАПОЦЕНИ КАМЕЊА сместена на „РЕКОРД“, во центарот на Скопје.

9 години исполнети со настапи во медиумите и на саемските манифестации преку презентации  на волшебниот скриен свет на минералите и негово приближување на јавноста во Македонија.
Базичната замисла  неочекувано добива нова димензија со откривањето на
МАКЕДОНСКИОТ РУБИН и оформувaњето на новиот препознатлив елитен македонски производ.

Финално обработен во лабораторијата на ДЕКО,  МАКЕДОНСКИОТ РУБИН  станува деловен подарок или ексклузивно парче накит изработено според замислата на клиентот, рачно  вграден во злато, сребро, златен или сребрен  филигран.   Повеќе>>
Copyright © 2010 by "DEKO"  ·  E-Mail: makedonskirubin@gmail.com
        Десет квадратни метри, некогаш лоцирани до грчката амбасада, а од пред неколку години во центарот на Скопје, исполнети со бројни видови и вариетети на минерали, кристали и фосили од најпознатите светски наоѓалишта. И сето ова би била обична продавничка, како и многу други во светот. Но, во осумте години на неговото постоење, енергијата на кристалите вкрстена со ентузијазмот на вработените и посетителите е вградена не само во камчињата, туку и во мебелот, витрините и ѕидовите. Како целото маало да има стекнато повозвишена вибрација и мир. Многу млади луѓе се инспирираат и едуцираат додека уживаат во вкусниот сендвич на скалите или пред излогот на Дуќанчето ДЕКО. Оваа година се одбележаа петнаесет години од неговото постоење и работа.
Има и паркинг за коли и точаци. Ако си заборавите наочари, чадор, кредитна картичка, новчаник или друг дел од облека, ги чуваме долго.... А можете и да си го ставите на скришно место камчето што Ви се бендисало, ако немате пари да си го купите веднаш.
МАКЕДОНСКИОТ  РУБИН  -  МОЌНИОТ ЗРАК НА НАШЕТО СРЦЕ
• ДУЌАНЧЕТО “ДЕКО“
МУДРОСТА  НА  ПЛАНЕТАТА  ЗЕМЈА ...
Контакт:  070 344 146       e-mail: makedonskirubin@gmail.com
Коментар:
Прочитај коментари
* Коментарот ќе биде објавен по одобрување од Администраторот2002 - 2020
ОСУМНАЕСЕТ ГОДИНИ ЗАЕДНО

сребрен филигран  4.800.- ден
Ѕвездичка 4.000, Цветче 4.500 ден
6.400 ден - ковано сребро 925
4.200 ден - обетки, сребро
5.200 ден - ковано сребро 925
бело злато, 12.000 ден
Водици 2013
Македонски Рубин и за Папата Франциск
Free Web Counter
Вкупно посети